4 hónapig titkolt a német rendőrség egy brutális berlini migránsbűntetet

Hirdetés

A német rend­őr­ség négy hónap után hozta nyil­vá­nos­ságra azt az ese­tet, amely során egy mig­ráns ki­né­zetű férfi egy 15 éves lányt akart meg­erő­sza­kolni Ber­lin­ben.

Szeptember hatodikán történt a nemi erőszak kísérlet Berlinben. A hatóságok mindhiába keresték az elkövetőt, négy hónap alatt sem sikerült a nyomára bukkanni. A rendőrség az emberek segítségét kérte, egy térfigyelő kamera felvételei alapján keresték a támadót. A nyomozás részleteiből eddig az derült ki, hogy a tettes a metórban nézte ki magának a lányt, majd követni kezdte.

A fiatal lány a metró után busszal folytatta az útját hazafelé, ahová a migráns szintén utána ment. Az áldozat már hazaért, amikor a társasház folyosóján a férfi rátámadt. A padlóra lökte, verni kezdte és megpróbálta megerőszakolni. Szerencsére a folyosón mozgolódás volt, ami megzavarta a férfit, aki azonnal el is menekült a helyszínről. A német közvélemény értetlenül állt a rendőrség késlekedése előtt.

Korábban migráns fiatalok egy hajléktalant próbáltak meg felgyújtani. A közzétett fotók alapján egy nap alatt sikerült az összes feltételezett elkövetőt őrizetbe venni. A rendőrség szóvivője úgy fogalmazott:

A gyanúsított személyiségi jogai miatt engedélyeznie kell egy ügyésznek és a bírónak is, hogy nyilvánosságra hozzák a keresett személy fotóját. Ez pedig sokszor huzamosabb ideig is eltarthat.

A közzétett körözési képek most is gyors megoldást hoztak, alig pár órával később elfogták a feltételezett elkövetőt.

Forrás: ripost.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations