A brit lapok szerint Orbán igencsak rálépett Merkel tyúkszemére

Hirdetés

Egy konzervatív napilap szerint húsig hatoló támadást indított a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor a németetek és Angela Merkel azon törekvése ellen, miszerint szét akarják osztani a migránsokat az uniós tagok között, hogy jusson a bajból mindenkinek.

A lap “keményvonalasként” említi a magyar kormányfőt, aki – tudósításuk szerint -felháborodottságának adott hangot az uniós kényszerbetelepítéssel kapcsolatos kvótával összefüggésben. Megemlítik azt is, hogy

Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők találkozója előtt, ismételten fogadalmat tett arra, hogy Magyarországra nézve nem fogja elfogadni az Express által is “megosztónak, ellentmondásosnak” aposztrofált migránskvóta tervezetét.

Kiemelték a miniszterelnök szavait is, melyben kifejtette: a menedékkérők újraelosztását célzó kvótákkal szemben nem fognak engedni, mivel amit Angela Merkel német kancellár akar, azt a magyarok nem akarják. Idézték:

nem szimpatikus az a felfogás, hogy azok, akik tömegesen beengedték Európába a túlnyomó többségükben gazdasági migránsokat, szét akarják osztani őket a többiek között, hogy jusson a bajból mindenkinek.
A brit lap azt is hangsúlyozza, hogy Orbán korábban teljesen szembement minden “eurokratával”, amikor

egy olyan referendumot írt ki, melyben a magyarok 98 százaléka elutasította a brüsszeli kényszerbetelepítés tervezetét.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations