A lehetetlennel próbálkoznának az osztrákok a migránsokkal

Hirdetés
Munkára fognák az osztrákok a vendégeiket, de nekik vélhetően jobban esik majd lábukat lógatva telefont nyomkodni a segíííjért.
Az osztrákok többsége támogatja, hogy a menedékkérők közmunkát végezzenek, azonban megoszlanak a vélemények arról, hogy mindezért kapjanak-e a szociális juttatáson túl kiegészítő összeget is – derül ki a Kurier című lap által bemutatott felmérésből.

Az osztrák OGM közvélemény-kutató mintegy négyszáz ember részvételével végzett vizsgálatot.

A kutatás szerint a válaszadók 90 százaléka támogatja a menedékkérők közmunkavégzését, jellemzően az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek szavazói. Az indokok azonban igen különbözőek. A válaszadók nagy része úgy véli, hogy a menedékkérők szállásért és ellátásért “cserébe” dolgozzanak. A Zöldek szavazói szerint elsősorban társadalmi beilleszkedés miatt fontos a munkavégzésük.

A megkérdezettek fele szerint a közmunkát végző menedékkérőknek járna pluszpénz, negyven százalék azonban ezt elutasítja. Jellemzően az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szavazói ellenzik a külön díjazást, szerintük ugyanis a menedékkérőknek nem is lenne szabad az országban tartózkodniuk. A felmérésben részt vevők többsége a 2,5 eurós óradíjat támogatja.

Forrás: inforadio.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations