A neves tudós óva int a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvételtől. Ezért:

Hirdetés

Stephen Hawking, világhírű fizikus a nemrég felfedezett Glise 832C nevű föld szerű bolygó kapcsán, mely több tudós szerint is élettel rendelkező lehet, figyelmeztette az emberiséget, hogy nem szabad felvenni a kapcsolatot az idegenekkel és meghívni őket a földre mert az beláthatatlan következménnyel járhatna az emberiség számára.

“Ha az intelligens élet kialakult a Glise 832C-n akkor ők képesek lesznek venni az adásunkat és vagy ők indítanak el egy jelent, amit majd mi fogunk, de óvatosnak kell lennünk a válasszal” – mondta Hawking.

A tudós úgy véli, hogy végzetes következményei lehetnek az idegenekkel való találkozásnak. Szerinte ha egy fejlettebb civilizáció találkozik egy fejletlenebbel az végzetes lehet a fejletlenre nézve. Hawking az őslakos amerikaiak Colombussal való találkozását emelte ki példának.

Jó esély van rá, hogy az idegenek nomádok, akik bolygóról bolygóra vándorolnak. Addig maradnak míg fel nem élik a bolygó erőforrásait aztán tovább állnak egy másik lakható égitestre. Az érkezésükkor az ott élő fajokat vagy kiirtják vagy a rabszolgájukká teszik, esetleg megeszik őket.

Forrás: express.co.uk

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations