Angela Merkel: nehéz a búcsú

Hirdetés

Merkel szerint nehéz a búcsú Barack Obama amerikai elnöktől, mert kiváló volt Németország és az Egyesült Államok együttműködése. Merkel csupán azt felejti el, hogy miközben ő és a barátai kiváló együttműködést folytattak Amerikával, addig több millió német és amerikai életét tették tönkre, aminek a következménye Donald Trump megválasztása lett és egy kis szerencsével 2017 szeptemberével Merkel leváltása lesz.

Német kancellárként nehéz a búcsú Barack Obama amerikai elnöktől, mert az utóbbi években kiváló volt Németország és az Egyesült Államok együttműködése, de “a demokráciát a változás élteti, így nyolc év után új elnök jön” – mondta Angela Merkel csütörtökön Berlinben a távozó amerikai elnökkel folytatott megbeszélése után.

A kancellár Barack Obamával közösen tartott tájékoztatóján kiemelte: természetesen mindent megtesz azért, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel is jó legyen az együttműködés.

Németországot és az Egyesült Államokat nemcsak érdekek kötik össze, hanem értékek is, a demokrácia, a szabadság, “a fellépés az emberi jogokért világszerte”, továbbá a küzdelem a “liberális világrendért” – mondta Angela Merkel.

Donald Trummpal elég nehéznek tűnik az együttműködés, mivel a frissen megválasztott amerikai elnök többször is elmebetegnek nevezte a német kancellárt.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations