Az osztrákok szerint azt kell tenni migránsügyben, amit Magyarország mond, sőt még annál is többet

Hirdetés

Az osztrák védelmi miniszter pontról-pontra azt javasolja migránsügyben, amit Magyarország már jó ideje hangoztat!

Hans Peter Doskozil szerint hatalmas menekült táborokat kellene létrehozni az EU-n kívül ahová el kellene szállítani a Törökország felől és a Földközi-Tengerből kimentett migránsokat. A bevándorlók itt várhatnák meg, hogy az uniós biztosok elbírálják a menedékkérelmüket. Orbán Viktor ezzel a tervel már egy éve elő állt, de akkor még ezt az osztrákok is hevesen ellenezték.

Az osztrák védelmi miniszter most még a magyar javaslatnál is tovább ment, Doskozil szerint nem csupán a továbbiakban érkező migránsokat kellene ilyen táborokba szállítani, hanem a már itt lévő kérelmük elbírálására várókat is.

“Arról van szó, hogy véget kell vetni az eddigi Európai Uniós bevándorlóspolitikának. Hogy őszinte legyek be kellett látnunk, hogy az EU kapacitása korlátozott, nem tudunk befogadni több bevándorlót. Meg kell állítanunk az illegális bevándorlást” idézi Doskozil szavait a német Bild.

“Teljesen újra kell gondolnunk a európai menekültügyi rendszert. A válság kezelése érdekében végre egységes uniós bevándorláspolitikára van szükségünk. Fontos, hogy azok, akik nem kapták meg a menekült státuszt azokat hazaküldjük”

Doskozil még egy lépéssel tovább megy: Úgy véli, hogy azokat, akiket nem lehet visszaküldeni származási országukba mert nem fogadják őket vagy a kiutasított migránsbűnözőket, akiket hazájukban üldöznének is az EU-n kívüli táborokba lehetne szállítani.

“Ha harmadik országokban hoznánk létre menedékkérelmeket elbíráló központokat, mint például Üzbegisztán, Niger vagy Jordánia a bevándorlók nem lennének kitéve az embercsempészek kénye-kedvének, amivel jelentős bevételtől fosztanánk meg őket” – tette hozzá az osztrák védelmi miniszter.

Hans Peter Doskozil volt az első osztrák politikus, aki elhibázottnak nevezte Angela Merkel nyitott kapuk politikáját, még 2015-ben.

Forrás: bild.de

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations