Csodálatos feltámadás, porrá zúzta Montenegrót a magyar válogatott és továbbjutott

Hirdetés

Janurik Kinga fantasztikus kapusteljesítményének is hála a magyar válogatott hétgólos győzelmet aratott Montenegró ellen a svédországi Európa-bajnokságon és így továbbjutott a középdöntőbe.

A magyar válogatott ötödször találkozott a montenegrói együttessel, eddig mindkét fél kétszer győzte le a másikat. A legutóbbi összecsapást, egy világbajnoki csoportmérkőzést a montenegróiak fölényesen, 32-15-re nyerték Herningben 2012 decemberében. A biztos továbbjutáshoz az kellett, hogy négy vagy több góllal nyerjen a magyar csapat, míg ennél kisebb különbségű győzelem csak akkor ért volna középdöntőt, ha a csehek pontot szereznek a dánoktól a csoport esti összecsapásán.

A találkozó elején Lukács előbb szélről, majd indításból talált be, míg hátul Janurik gondoskodott védéseivel arról, hogy öt és fél perc után szülessen csak meg az első montenegrói gól (2-1). Az együttesek fej fej mellett haladtak, ám a remekül védekező magyar csapat – amely 22 perc alatt mindössze öt gólt kapott – őrizte egy-két találatos előnyét. A 23. percben, 7-6-os magyar fórnál időt kért Kim Rasmussen. A taktikai megbeszélés megtette hatását, hatékony támadások és Janurik újabb bravúrjai nyomán 10-6-ra módosult az eredmény, és ez négy perccel a szünet előtt időkérésre ösztönözte a montenegróiakat. Az ellenfél azonban nem tudott felzárkózni, sőt ötgólosra nőtt a magyar előny a fordulásra. A közönség által éltetett Janurik 67 százalékos hatékonysággal védett az első félórában, amely után továbbjutásra állt a magyar válogatott. A második félidő elején három góllal csökkentette hátrányát a feltüzelt montenegrói gárda (11-9), Kim Rasmussen időkéréssel próbálta felrázni támadásban és védekezésben egyaránt hullámvölgybe került csapatát. Erdősi emberelőnyben törte meg a hosszú magyar gólcsendet, és a 41. percre a magára találó magyar válogatott visszaállította a négytalálatos különbséget (13-9), sőt 13 perccel a végső dudaszó előtt ötre nőtt az előny (15-10). Az utolsó tíz percre pedig az addigi legnagyobb különbséggel fordultak a csapatok (17-11), így a montenegrói szövetségi kapitány időt kért. A magyarok ennek ellenére továbbra is remekül játszottak, az 54. percben 19-12 állt az eredményjelzőn. A végeredmény 21-14 lett így a magyar együttes kiharcolta a középdöntős szereplést, ahol a norvég, az orosz és a román csapat ellen lép pályára. Ezzel eldőlt, hogy az esti, Dánia-Csehország összecsapás eredményétől függetlenül továbblépett Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, amely két vereséggel kezdte a kontinenstornát.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations