Elképesztő új fejlemény a berlini terrortámadás kapcsán

Hirdetés

Szabadon engedte a rendőrség azt a pakisztáni állampolgárt, akit a hétfő esti berlini merénylettel összefüggésben vettek korábban őrizetbe. A rendőrségnek a férfi őrizetbe vételétől kezdve 24 órája lett volna arra, hogy elegendő bizonyítékot gyűjtsön a vádemeléshez.

Magas rangú rendőri vezetők és az ügyészség képviselői már korábban is pedzegették, nem biztosak abban, hogy valóban azt a férfit fogták el, aki hétfő este egy lengyel rendszámú kamionnal a tömegbe hajtott az egyik forgalmas berlini karácsonyi vásáron. A Naved B.-ként azonosított férfi megfelelt a szemtanúk személyleírásának, a rendőrség azonban nem talált elegendő bizonyítékot arra, hogy ő vezette a járművet.

A 23 éves pakisztáni az ügyészség közlése szerint együttműködő volt, vallomást tett, de tagadta, hogy köze lenne a történtekhez. A rendőrség így tovább keresi az elkövetőt, akinek vélhetően fegyvere is van. Erre abból lehet következtetni, hogy egyelőre nem került elő az a lőfegyver, amellyel lelőtték a kamion lengyel sofőrjét.

Forrás: hvg.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations