Elképzelhető, hogy egy földön kívüli lelet került elő egy 2300 éves sírból

Hirdetés

A több mint 2300 éves lelet sér­tet­len ál­la­pot­ban he­vert a mély­ben. Nem csoda, hogy a fel­fe­de­zés még a leg­ta­pasz­tal­tabb ku­ta­tó­kat is megdöbbentette!

Nem hittek a szemüknek azok az elhivatott régészek, akik a kínai Xinjiang városának egyik ősi kriptájában kutattak. A mélyben egy ősi, elrozsdásodott kardhüvelyre bukkantak, ami ez első vizsgálatok alapján legalább 2300 éves!

Ennek tudatában szinte hihetetlen, hogy a kard pengéje még mindig tökéletes állapotban volt, sőt még csillogott is, amikor a kutatók védőkesztyűt viselve, óvatosan kihúzták a hüvelyéből.

A régészek értetlenül állnak a különleges lelet előtt, egyelőre ők sem találtak magyarázatot a különös jelenségre. A kutatók megvizsgálják a kard anyagösszetételét. Lehetséges, hogy a penge nem földi eredetű. Nem feltétlenül idegenek hozták a földre, lehetséges, hogy egy meteorból kovácsolták.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a nem mindennapi lelet sorsa, valószínűleg a további vizsgálatok után az egyik helyi múzeum fő látványossága lesz.

Forrás: ripost.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations