EU csúcs: többen a magyar álláspont mellet, mint Brüsszelel

Hirdetés

Lassan többségivé válik az az álláspont az Európai Unióban, amelynek értelmében az EU területén kívül kellene menekülttáborokat felállítani – jelentette ki Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozója előtt. A korábbi elutasított vélemények egyre inkább teret nyernek migránsügyben.

A miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva elmondta, még nincs szó többségi álláspontról, de úgy érzi, hogy az események ebbe az irányba haladnak. A migránsügy egészében megfigyelhető, hogy „a korábban kiátkozott, lebecsült, lenézett, megvetett álláspontok lassan közös állásponttá válnak, és az azokat képviselő embereket pedig méltó partnerekként üdvözlik mostanság. Hozzátette, úgy véli, lehet olyan előrelépés a tengerből kimentett migránsok visszaszállítását célzó magyar javaslatnak az ügyében, amely ”a józan ész irányába mutat„.

Orbán Viktor szerint míg korábban ”csak a menekültek beengedésének humanitárius körülményeiről volt hajlandó a miniszterelnökök gyülekezete beszélni„, és az uniós külső határok védelme ”betiltott álláspont„ volt, utóbbi mára megváltozott és elismert közös feladattá vált.

Forrás: pestisracok.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations