Ezért rúgtak ki több száz BKV sofőrt:

Hirdetés

Kevesebb buszt működtetnek, kevesebb sofőr kell.

Az első és a második negyedévben is több mint 170-170 fővel csökkent a BKV dolgozói létszáma – írja az Mfor. A második negyedév végén 10 498-an dolgoztak a BKV-nál, ez 175 fővel kevesebb az első negyedévinél – derül ki a cég dokumentumaiból.

Idén összesen már 346 dolgozójától vált meg a BKV. A létszámcsökkentés főleg az Autóbusz- és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságot érintette. A BKK ugyanis már alvállalkozók bevonásával egyre kisebb szeletet ad a fővárosi buszüzemeltetésből a BKV-nak, amelynek így csökken a munkája. Ugyanez az oka az Óbudai buszgarázs bezárásának is.
A BKV előre jelezte a leépítés szükségességét, mivel az új buszüzemeltetési modellben harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye. De korábban azt mondták, 96 munkavállalóval kell kevesebb. Ennél azonban jóval nagyobb a leépítés – állapítja meg a portál. Hozzáteszik: az adatokból azt viszont nem lehet kiolvasni, hogy a bérkifizetések összege is csökkent volna.
A BKV-nál most is számos szakmában van fölvétel, de buszsofőrt nem keresnek. Villamosvezető-tanulót viszont például igen.
Forrás: vs.hu
Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations