Friss! Bombafenyegetettség miatt kiürítették a Nyugati-Pályaudvart

Hirdetés

Kiürítették és lezárták a budapesti Nyugati pályaudvart bombariadó miatt – írja az Index. A MÁV munkatársai egy gazdátlan csomagra bukkantak egyik peronon.

A portál tudósítása szerint a biztonságiak és rendőrök mindenkit kitereltek a pályaudvarról, lezárták a kapukat, nem lehet a vágányokhoz bemenni. A bent álló vonatokról is leterelték az embereket, a helyszínre tűzszerészek is érkeztek.

A MÁVINFORM az esetről azt közölte, hogy a Nyugati pályaudvar I-IX vágányain, mintegy 20 percre szüneteltette a rendőrség a forgalmat, ugyanis az egyik peronon egy elhagyott csomagot találtak, amelyet a tűzszerészek már megvizsgáltak.

Röviddel negyed egy után a rendőrség engedélyezte a vonatforgalmat az ideiglenesen lezárt vágányokon is.

Az ideiglenes lezárás miatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon néhány vonat 10-20 perccel hosszabb menetidővel közlekedik. Kora délután helyreállhat az eredeti menetrend.
Az elmúlt napokban számtalan alkalommal riasztották a tűzszerészeket magára hagyott csomagok miatt. Múlt hónap végén a Déli pályaudvarnál és a Liszt Ferenc téren kellet intézkedni, később a Teréz körúton találtak egy elhagyott hátizsákot. Akkor az autóforgalmat is leállították és a 4-es 6-os sem közlekedett, pótlóbuszok nem indultak helyettük. A tűzszerészek dolgoztak az Arany János utcánál majd a Hungária körútnál is.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations