Friss! Német kommandósok csaptak le egy berlini épületre

Hirdetés

A hétfő esti, eddig 12 halálos áldozatot követelő berlini kamionos támadás után német kommandósok nyomultak be az egykori tempelhofi repülőtér egyik hangárjában működő menekültszállásra. Az üzemen kívül álló repülőtéren van Berlin legnagyobb menekültszállása, ahol több mint 2 ezer embert helyeztek el.

Sajtóinformációk szerint ide volt bejelentve az a férfi, aki a kamiont szándékosan a tömegbe vezette. A Welt információi szerint az elkövető a 23 éves, pakisztáni Naved. B. A  férfi 1993 január elsején született (a január elsejei születési idő mindenesetre kicsit gyanús, korábban több hamis útlevélben is ezt a születési időt adták meg –  a szerk.).

Német lapok szerint a férfi 2016 februárjában menekültként érkezhetett Németországba a balkáni útvonalon keresztül, és Passaunál lépett be az országba. Ebben az időben már állt a magyar határkerítés, így ha valóban ebben az időben érkezett, feltehetően nem Magyarországon keresztül jutott el Németországig. A berlini Tagesspiegel úgy tudja, a férfi kisebb bűncselekmények miatt már ismert volt a rendőrség előtt.

A rendőrség az elkövető kilétére vonatkozó információkat egyelőre nem erősítette meg.

Hétfőn egy kamion hajtott szándékosan, közel 60 kilométer/órás sebességgel hajtott a Berlin nyugati központjában lévő egyik karácsonyi vásárba. 12 ember meghalt, 48 ember megsebesült, egy részük súlyosan.

A lengyel rendszámú kamionban ketten voltak. A lengyel sofőrt  holtan találták a fülkében. Őt a támadás elkövetője ölhette meg az akció előtt. A kamiont vezető férfi elmenekült, de elfogták.

A Breitscheidplatzon lévő adventi vásárban több magyar és lengyel árus is dolgozott. Magyar áldozatról nem tudni.  A vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott. A berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat.

Forrás: index.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations