Kétmillió forintra büntették a taxishiénákat

Hirdetés

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a kormányhivatal egyes repülőtéri transzferszolgáltatókra egy célzott ellenőrzés alkalmával, amely során az engedély nélkül végzett, magukat reptéri transzfer szolgáltatásként hirdető személyszállítók kiszűrése érdekében indítottak.

A hivatal csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az internetes oldalakon hirdetett reptéri transzfer szolgáltatások ellenőrzésére indított akció eredményeként a kormányhivatal összesen 2,2 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki, és két személygépkocsi rendszámát vonta be.

Az előzetes kockázatfeltárás és elemzés alapján súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg: diszpécserszolgálati engedély hiánya miatt két esetben, személytaxi tevékenységi engedélyek hiánya miatt ugyancsak két esetben, a járművezetőt érintő vezetői igazolvány hiánya miatt szintén két esetben szabott ki bírságot a kormányhivatal. Emellett a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát a helyszínen bevonták.

Közölték továbbá, hogy az engedély nélkül végzett szolgáltatások kiszűrése érdekében a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket hajt végre a kormányhivatal.

Forrás: vg.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations