Kínában nem sokat szórakoznak a radikális muszlimokkal!

Hirdetés

Kínában súlyos következményekre számíthatnak azok, akik az iszlám radikalizálódás útjára lépnek – jelentette ki a kínai miniszter, hozzátéve, hogy a radikális iszlám veszélyezteti a jogállamiságot.

Az iszlám szélsőségesek egyre nagyobb területeken jelentenek problémát Kína nyugati részén. A muszlimok először Hszincsiang tartományban jelentek meg, de a vallás rohamosan terjed kelet felé -jelentette ki Wang Zuoan, a kínai állami közigazgatási és vallásügyi miniszter.

Zuoan a kínai iszlám szövetség nemzeti kongresszusán felszólította a muszlim vallási vezetőket, hogy ne hagyják radikalizálódni a híveket, mert annak súlyos következményei lesznek.

A kínai muszlimok nem követhetik a nyugati iszlámot. A kínai iszlám más, a kínai muszlimok nem zarándokolhatnak Mekkába vagy Medináb és nem léphetnek a radikalizálódás útjára, akik ezt mégis megteszik azoknak nagyon súlyos következményekkel kell számolniuk – mondta a miniszter.

Októberben a Told muszlimok okmányait bevonta a kínai rendőrség, hogy ne utazhassanak a Közel-keletre és ne tudjanak ott a radikalizálódás útjára lépni.

Az elmúlt hónapokban több radikális hitszónokot letartóztattak az ázsiai országban. Egyes hírek szerint néhányukat ki is végezték.

Forrás: express.co.uk

 

 

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations