Népszavazás: Lemond Orbán Viktor!

Hirdetés

Néhány órán belül kiderül, hogy lemond e Orbán Viktor. A miniszterelnök és a kormány más tagja is úgy nyilatkoztak, hogy amennyiben az igenek győznek lemond a miniszterelnök és teljes kormánya.

A miniszterelnök azután nyilatkozott újságíróknak – akik között sok külföldi tudósító volt -, hogy leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában. A szavazókörbe feleségével, Lévai Anikóval érkezett reggel fél kilenc után.

Orbán Viktor úgy nyilatkozott, arra számít, hogy több nem szavazat lesz, mint igen, és ez elegendő felhatalmazást adhat a mindenkori parlamentnek és kormánynak.

“Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen” – fejtette ki.

Forrás: hirtv.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations