Magyarok is lehetnek az áldozatok között. Többeket nem találnak a rokonok

Hirdetés

Miután a tömegbe hajtott a teherautó, még közel 50 méter haladt az emberek közt a berlini csonka templomnál, a Breitscheidplatzon. A karácsonyi vásáron nézelődök közül 12 embert halálra gázoltak, de mellettük 48-an megsérültek, őket kórházba szállították, sokuk állapota súlyos. Akiket nem a teherautó, azokat a szétroncsolt bódék elemei sebesítették meg.

A berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat – mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke az M1 aktuális csatornán kedden, kora reggel.

Hozzátette, mindhárom esetben felvették az adatokat és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat. A konzulok a helyszínre siettek, úgy tűnik, hogy a vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teheraautó a tömegbe hajtott – tette hozzá.

Menczer Tamás hangsúlyozta, a berlini eset is azt bizonyítja, hogy a biztonságot kell az első helyre helyezni, ahogyan azt a magyar kormány már jó ideje mondja.

Ismét felhívta a figyelmet arra, hogy aki külföldre utazna, tájékozódjon előtte a konzuli szolgálat honlapján, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon, ahol minden országra lebontva pontos és hasznos tanácsokat találhatnak az érdeklődők, az utazási tanácsokat folyamatosan frissítik. Arra kérte a külföldre utazókat, hogy regisztráljanak a konzuli védelemért. “A tegnapi eset is azt mutatja, hogy ez a regisztráció európai ország esetében is fontos lehet” – mondta Menczer Tamás.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations