Megszólalt a Külügyminisztérium a berlini támadás magyar halottaival kapcsolatban

Hirdetés

Semmilyen hivatalos információ nem támasztja alá azokat a híreszteléseket, amelyek szerint három magyar halálos áldozata lenne a hétfő esti berlini terrortámadásnak – cáfolta a Lokálnak a brit Daily Mail futótűzként terjedő információit Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője.

Ugyanakkor hozzátette: a német hatóságok egyelőre csak a hat német áldozat állampolgárságát erősítették meg, a többi áldozatról semmilyen tájékoztatást nem adtak. Ezért a külügyi tárca jegyzékben szólítja fel a német hatóságokat, tegyenek meg mindent azért, hogy megszüntessék a jelenlegi bizonytalanságot.

A Lokál ugyanakkor úgy tudja, hogy a berlini ámokfutás egyetlen magyar sérültje nem azonos azzal a nővel, aki több lapnak nyilatkozva is elmondta, hogy ellátták őt a német mentősök. Ő hivatalosan nem minősül sérültnek, így a Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi bejelentésében szereplő magyar sérült egy másik személy.

A berlini magyar konzuli szolgálat kedden három magyar állampolgár után kutatott, mindhármuk épségben előkerült, ugyanakkor könnyen lehet, hogy a brit sajtóban ennek a három embernek a keresését félrefordítva jelentek meg a három magyar halottról szóló hamis információk.

Forrás: lokal.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations