Megtámadták Oroszországot

Hirdetés

Hackerek támadták meg az öt legnagyobb orosz bankot.

Úgynevezett túlterheléses támadásokat hárított el hétfőn a Rosztyelekom, a legnagyobb orosz bankok voltak a célpontok – közölte pénteken az orosz állami telekommunikációs társaság.

A szolgáltatás-megtagadással járó elárasztásos támadás csúcsteljesítménye másodperceként 3,2 millió csomag volt. A leghuzamosabb támadás több mint 2 órán át tartott. A Rosztyelekom nem nevezte meg a célpontokat, arra hivatkozva, hogy azok mind az ügyfelei voltak.

A vállalat szakértői megállapították, hogy a forgalom egy részét otthoni felhasználók routerei segítségével generálták, amelyeket úgynevezett IoT rendszerbe kapcsoltak.

A múlt héten hasonló támadás érte a német Deutche Telekom és az Eircom szolgáltatót.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat múlt pénteken jelentette be, hogy tudomást szerzett külföldi titkosszolgálatok hétfőre előkészített kibertámadásáról, amelynek célja az orosz pénzügyi rendszer destabilizálása volt.

Az előrejelzés szerint az akciót közösségi oldalakon megjelentett és sms-ben elküldött, az orosz bankrendszer csődjéről szóló álhírek tömegének kellett volna kísérnie. Megtették az elhárításhoz szükséges ellenintézkedéseket – közölte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat.

Hétfő este az orosz VTB bank ismerte el, hogy weboldalait túlterhelés támadás érte, de ez állítólaf nem okozott fennakadást a működésében.

Forrás: vs.hu

 

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations