Merénylet?! Lezuhant egy Szíriába tartó orosz repülőgép 91 emberrel a fedélzetén

Hirdetés

A gép meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a tragédiát.

A RIA-Novosztyi értesülése szerint lezuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium Szocsiból Szíriába tartó repülőgépe, amely eltűnt a radarokról. Az orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

Az Interfax orosz hírügynökségnek a segélyhívó szolgálatokra hivatkozó jelentése szerint megtalálták a szerencsétlenség színhelyet: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a tengeren, amely a feltétezések szerint a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.

Az orosz hadsereg kórusa, az Alekszandrov-kórus tagjai utaztak a repülőgépen – jelentette TASZSZ a Krasznodari terület mentőszolgálatának egy forrására hivatkozva. Ezt az orosz védelmi tárca is megerősítette.

A repülőgép a szíriai Latakiába tartott, a kórus a tervek szerint az orosz Hmejmim légi támaszponton lépett volna fel az újév alkalmából.

Az orosz tárca közölte: 83 utas és a legénység 8 tagja utazott az eltűnt repülőn. A kórustagok mellett az orosz sajtó kilenc munkatársa is a fedélzeten tartózkodott. A Rosszija 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépen a kórus tagjain és a katonákon kívül feltehetően a Pervij Kanal állami televízió és a Zvezda televízió újságírói utaztak. A gép manővert hajtott végre a Fekete-tenger felett és lezuhant – jelentette a televízió tudósítója.

A minisztérium tájékoztatás szerint a Tu-154-es típusú utasszállító a szocsi városigazgatásához tartozó Adler város repülőteréről szállt fel közép-európai idő szerint hajnali 3 óra 40 perckor.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations