Migránsok fosztogatják a délvidéki magyarok tanyáit

Hirdetés

Egy határon lévő magyarok lakta szerbiai falu,Tavankút lakosainak megpróbáltatásairól cikkezik a szabadkai Gradsubotica.co.rs

A lap azt írja, hogy a bevándorlók már tavaly óta folyamatosan áramlanak be autóbuszokkal a faluba, ahonnan gyalog próbálják meg illegálisan átlépni a szerb-magyar határt. Ez persze ma már nem olyan könnyű dió, a magyar rendfenntartó erők jelenléte az esetek többségében meghátrálásra kényszeríti őket. Így aztán ezek a hordák a környező tanyákon húzzák meg magukat, tönkretéve a polgárok vagyonát, vagy „jobb esetben” csak hatalmas szeméthegyeket hagyván maguk után.

Az elmúlt nyáron például a gyümölcsösökbe törtek be, tönkretéve a termést – írja a portál.

A hideg miatt tüzeket gyújtanak, s csak a szerencsének köszönhető, hogy egyetlen portát sem gyújtottak még fel. Természetesen a tanyákon lévő élelmiszert és italt elfogyasztják.

Fontos változás azonban, hogy amíg akkor gyerekek és nők is érkeztek a csoportokkal, ma már csak fiatal, életerős fiatalembereket lehet látni az utcákon. Mindeközben a szerb kormány továbbra is támogatja őket, illetve igyekszik bemagyarázni a polgároknak, hogy a biztonságuk nincs veszélyben.

Forrás: delhir.info

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations