Működik Orbánék adócsökkentése? Hatalmas gyárat épít Magyarországon a világhírű csokgyártó

Hirdetés

A világ egyik leghíresebb csokoládé-vállalata, a Ghraoui Chocolate Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg. Ezek szerint bejött az új adóváltozás.

A miniszter kiemelte: a cég, amely a világ egyik legrangosabb, prémium-csokoládékat előállító vállalkozása, 7,6 milliárd forintos beruházással egy 12 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre. A tervek szerint 2017 novemberében az új gyár már elkezd termelni, a Hatvanban gyártott csokoládék 95 százalékát exportálják – tette hozzá Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: a jövő év elejétől hatályos, vállalkozásokat érintő adóváltozások a magyarországi gazdaságot az EU legversenyképesebb befektetési környezetévé teszik.

Azzal, hogy kormány a társasági adót 10 százalék alá csökkenti, Magyarország üzenetet küld a világnak: a gyatra versenyképesség javítása érdekében hajlandó újabb adózásbeli eszközöket bevetni a potenciális külföldi befektetők figyelmének felkeltése érdekében – hangzott el nemrég egy szakmai háttérbeszélgetésen.

Itt nézhetjük meg a cég fantasztikusan kinéző édességeit: ghraouichocolate.com

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations