Nagy a baj! Azonnali cselekvési tervet fogadnak el az EU védelmi minisztertei

Hirdetés

Olyan állásfoglalások hangzottak el az uniós védelmi miniszterek találkozóján, amelyekhez hasonlók korábban soha – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Felvetették, hogy rendszeres legyen a védelmi csúcs. Kezdeményezték, hogy erősítsék az Európai Uniót és ez egyben a NATO erősítését is jelentse. Most jelentették be először, hogy nem áll szemben egymással az Európai Unió és a NATO katonai erősítése, átfogó védelem kell, hiteles katonai képesség. Minderről decemberre cselekvési tervet készítenek – mondta Nógrádi.

Beindul az európai hadiipar

Meghirdették a fegyverfajták csökkentését, az EU-ban ugyanis jelenleg 154 fegyverfajtát használnak, az amerikai hadseregben 27-et. Mindez azt jelenti, hogy beindul az európai hadiipar. Ezek az európai uniós hadsereg létrehozása irányába utaló jelek – hangoztatta a szakértő.

Bejelentették azt is, hogy jövőre 25 milliárd eurót fordítanak K+F-re a hadiiparban, ez az összeg három éven belül 90 milliárd euróra nő – jegyezte meg.

Elhangzott az is, hogy a „migránsok kivédésére” létrejön egy európai uniós és egy NATO-flotta. Ténylegesen új helyzet van, igaz, egyelőre csak papíron – fogalmazott Nógrádi György.

“Ez óriási baromság volt”

A védelmi miniszterek kijelentették, valaki döntsön arról, hogy az Európába a migránsokkal beérkező dzsihadistákat miként kell kezelni. Katonai feladat-e a polgári lakosság védelme. Egy éve a horvát miniszterelnök még azt mondta, a terrorista nem a migránsokkal, hanem repülőgépen jön. ez óriási baromság volt – szögezte le.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations