Nem küld több öngyilkos merénylőt az ISIS Európába. Komolyabb tervük van!

Hirdetés

Az el­múlt hó­na­pok ter­ror­tá­ma­dá­sai jól mu­tat­ják, hogy a me­rény­lők esz­kö­zei meg­vál­toz­tak. Már nem bom­bá­val akar­nak rob­ban­tani, sok­kal in­kább lő­fegy­ve­rek­kel, ké­sek­kel vagy te­her­au­tó­val vég­zik a tö­meg­mé­szár­lást.

Egy szakértő szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet rájött arra, hogy sokkal nagyobb feltűnést keltenek azzal, ha egy bombához vagy robbanószerkezethez próbálnak alkatrészeket beszerezni. Az európai hatóságok ugyanis ezeket a folyamatokat, rendeléseket kiemelt figyelemmel követik.

Ráadásul az öngyilkos merénylet során a robbantó is mártírhalált hal, egyéb esetben azonban lehetőség van a szökésre, ami egyben azt is jelentheti, hogy további áldozatokat tud szedni a terrorista.

A terrorszervezet ezért is szólította fel híveit arra, hogy egyszerűbb eszközökkel próbáljanak minél több ártatlan emberrel végezni.

A tavalyi év pedig rámutatott, hogy ötletekben nincs hiány. Volt olyan terrorista, ak i egy baltával támadt utastársaira egy német vonaton, többen lőfegyverrel oltották ki több ember életét, a nizzai valamint berlini terrortámadásnál pedig egy teherautóval hajtottak a gyanútlan tömegbe.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations