Népszabadság ügy: Így hazudott Gyurcsány a HírTV élő adásában

Hirdetés

Szerda este Gyurcsány Ferenc végre élőben is bejelentkezett a HírTV stúdiójából. Az elmúlt napok eseményei után ez senkit sem lepett meg, hiszen úgy tűnik, hogy a HírTV erőteljesen nyit a baloldal felé is. Az interjúban Gyurcsány élőben hazudott, a műsorvezető pedig nagyvonalúan elengedte.

Nincs a lelkemben más, csak a politika”
– hangzott el Gyurcsány Ferenc szájából az interjú elején, majd később egy érdekes párbeszéd zajlott le:

Riporternő: Azt mondja Lendvai Ildikó, hogy tulajdonképpen az egyik ok, ami miatt a Népszabadság megszűnt, az az, hogy ellehetetlenítették, mégpedig úgy, hogy 2010 után drasztikusan csökkent ott az állami hirdetések száma. Önök ugyanezt csinálták, nem?

Gyurcsány: Vannak itt kimutatások. Nem tudom, hogy Önnek, az Ön papírjában vannak-e? Hozza le folyamatosan, hála istennek az átlátszó.hu és mások. Amennyire vissza tudok emlékezni (itt már baromira ráncolja a homlokát – szerk.), az állami vállalatok szíve egy kicsit mindig a kormánypárti sajtó felé húzott. Alattunk is. Százalékokat nem tudok mondani, de most nem ez a helyzet. Ma kiapasztják a nem kormánypárti sajtót. Nulla állami hirdetés van a Népszabadságban, a Népszavában. Ugye így van? Maguknál sincsen sok mióta, hogy mondjam, kicsikét középebbre mentek. Ez nincsen rendben. Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Mi sem voltunk nyilvánvalóan tökéletesek…büntetőpolitika van.

A riporternő itt belevágott a szavába, ugyanis a sok maszatolás között megérezte, hogy horogra akadt a halacska.
Riporternő: Bocsásson meg, de azt mondja, hogy nincsen rendben, meg büntetőpolitika van. Számok nincsenek a papíromban, de 2009-ben Ön bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen. Most meg azt mondja az ATV-ben, hogy ha a jobboldal valamely lapját be akarják zárni, és Ön abban a helyzetben lenne, akkor bizony van ez is, meg az is, nem kellene bezárni.

Csak az érdekesség kedvéért mondom, hogy itt Gyurcsány lehorgasztja a vállait, a feje előre billen, látszik rajta a bizonytalanság. Megkezdődött a hal fárasztásának izzasztó folyamat. Vergődik, megpróbál kitörni.
Gyurcsány: Aha. Nézze. Azt mondani, hogy egy lap fasiszta eszméket terjeszt és szerintem ne vásároljátok meg, ez legitim.

Riporternő: És ne is reklámozzatok benne…

Gyurcsány: (Fenyegetően felemeli az ujját) Ilyet én nem mondtam.

Riporternő: Ez a közleményben benne van.

Gyurcsány: Nem hiszem.

És itt következett volna az a dramaturgiai pillanat egy elfogulatlan hírműsorban, amikor a riporter felolvassa annak a bizonyos közleménynek a vonatkozó részét, amitől a politikus becsinál a nadrágjába. A Gyurcsánnyal mostanság kacérkodó HírTV nem így tett. A halacska leakadt a horogról.
Riporternő: Hát kiírtam, de mindegy, (nevetve) elhiszem. hogy akkor rosszul írtam ki.

Majd folytatódott az interjú…

Szakmai hiba? Politikai motiváció? Mindenesetre elvégezzük a munkát mi magunk.
“A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent Betelt a pohár című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését” – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. Ezen túlmenően a kormányfő az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban.

Gyurcsány Ferenc arra utasítja Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai vagy jogi eljárást a Betelt a pohár című írással kapcsolatban – tette hozzá a kormányszóvivő.

Forrás:888.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations