Nincs sok időnk! Kiderült mikor törhet ki a harmadik világháború

Hirdetés

Összecsaphat az amerikai és a kínai flotta Trump beiktatásának a napján!

Éppen Trump beiktatásakor találkoznak Amerika és Kína repülőgép-hordozói Tajvannál.

Az Amerikai Egyesült Államok haditengerészete január 5-én egy újabb Nimitz osztályú repülőgép-hordozót, a USS Carl Vinsont vezényelt kísérő hajóival együtt a Kínához közeli vizekhez. Ezzel háromra bővült a térségben általában jelen lévő amerikai repülőgép-hordozó harccsoportok száma, miközben Kína egyetlen anyahajója a Tajvani-szoroshoz tart.

Az újabb amerikai repülőgép-hordozó ázsiai vizekre vezénylésének hírére reagálva a Chinapost egyik cikke arról számol be, hogy nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy az amerikai repülőgép-hordozó anyahajók és Kína egyetlen repülőgép-hordózója keresztezhetik majd egymás útját, ráadásul nagyjából pont egy időben Donald Trump amerikai elnöki hivatalba történő beiktatásával.

A kínai lap szerint, ha az amerikai anyahajók és kínai Liaoning repülőgép-hordózó egymás útját keresztezik, akkor az a Csendes-óceán nyugati területén növelni fogja az amúgy is érzékelhető feszültséget.

Kína Liaoning nevű és egyetlen repülőgép-hordozója jelenleg a Dél-kínai-tengeren hajt végre gyakorlatokat, és az előzetes tervek szerint január 5-e és 15-e között érkezik majd a Tajvani-szoroshoz, hogy egy teljes kört tegyen meg a vitatott önállóságú sziget körül.

Talán nem véletlen, hogy éppen Trump beiktatásának napján találkozik Tajvan közelében a kínai és amerikai flotta, hiszen a most hivatalba lépő elnök többször is hangot adott azon véleményének, hogy szerinte az egy Kína elv megkérdőjelezhető, amivel Trump arra célzott, hogy ő bizony támogatja Tajvan Kínától való elszakadását.

Nem tudni mi fog történni ha a harccsoportok találkoznak, de nem zárható ki, hogy ez a nap lesz a harmadik világháború kezdete.

Forrás: chinapost.com

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations