Orbán már megint előre látott valamit! Ezért épült magyar területre a kerítés. Videó!

Hirdetés

Egy videó segítségével megmutatta a Panorama nevű német közéleti műsor stábja, hogyan gondoskodik arról a magyar állam, hogy az elfogott határsértőket anélkül tudja visszadobni Szerbiába, hogy a menekültügyi eljárást lefolytasson és hogy ez illegális átdobásnak számítson. A kulcs: a határsértő szabad akaratára hivatkoznak.

Egy rövid videón mutatta be a Human Rights Watch egyik munkatársa és vélhetően egy német riporter, milyen trükkel kerüli el a magyar állam, hogy a migránsok “visszakísérése az ideiglenes biztonsági zárhoz” ne legyen a határsértők illegális “visszadobása” Szerbiába. A riporter az aktivistával együtt magyarázza el, hogy a magyar hatóságok tulajdonképpen nem tesznek mást, mint a kerítésen inneni magyar területről a kerítésen túli magyar területre viszik a határsértőket, a jogvédő szerint sokszor erőszakos módszerekkel.

A stáb arról is beszél, hogy miután a határsértőt átíksérték és feltehetően nem azon a pár méteres szakaszon marad az örökkévalóságig, ezért a magyar hatóságok elmondhatják, hogy saját akaratából hagyta el Magyarországot.

Forrás: hvg.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations