Orbán nagyot húzott! Ezzel veszi rá a baloldali szavazókat, hogy elmenjenek voksolni

Hirdetés

Lemondok, ha az igenek győznek – jelentette be Orbán Viktor.

Nincs esély rá, hogy az igenek győzzenek, de elképzelhető, hogy az Orbánt gyűlölő baloldali szavazók elmennek és igennel szavaznak és az ő részvételükkel lesz meg az 50 százalékos részvételi arány, ami a népszavazás sikerességéhez kell.

Orbán Viktor miniszterelnök azt tartja a vasárnapi kvótanépszavazás legfontosabb kérdésének, hogy több lesz-e a nem szavazat, mint az igen.

A miniszterelnök azután nyilatkozott újságíróknak, hogy leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában – írja az MTI. Orbán Viktor arra számít, hogy több nem szavazat lesz, mint igen, és ez elegendő felhatalmazást adhat a mindenkori parlamentnek és kormánynak.

“Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen” – fejtette ki.

Forrás: atv.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations