Orbán: Nem fogunk fizetni mások hibáiért

Hirdetés

Van két csatánk, az egyikben jól állunk, ez arról szól, hogy az Európai Unió határait meg kell védeni – jelentette ki Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozón Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Löfven svéd kormányfő beszélget az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója előtt 2016. december 15-én. Mellettük Andrej Plenković horvát miniszterelnök. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hozzátette: immár a külső határvédelem elismert feladat. Pénzt ugyan nem adnak hozzá, de hagyják, hogy elvégezzük a munkát – jegyezte meg.

A másik ügyként a kvótaügyet említette. Mint mondta: a németek szét akarják osztani a túlnyomórészt gazdasági migránsokat. Az idén Olaszországba érkezetteket megvizsgálva kiderült, hogy a tíz legnagyobb küldő országból egyiket sem sújtja háború – hívta fel a figyelmet.

Nem fogunk fizetni mások hibáiért – tette hozzá a kormányfő

Az erőnk nagyobb, mint a méretünk. Nem okosnak kell lenni, hanem állhatatosnak, tűrni kell a szúrós szemeket és a támadó nyilatkozatokat, de ezt eddig is jól bírtuk, ezek le fognak peregni.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations