Trump brutális támadásba lendül az elit ellen! Meghirdette elnökségének első 100 napos programját

Hirdetés

Donald Trump hivatalosan is meghirdette elnökségének első 100 napos programját. A most közölt lista olyan közigazgatási intézkedésekből áll, amelyek az etikus, korrupciómentes és hatékony kormányzás alapjait hivatottak biztosítani. A Trump adminisztráció elsőkként tervezett intézkedései a Washingtont átszövő korrupció megszüntetéséről szóló választási ígéreteket váltják valóra.

A Donald Trump elnöksége első 100 napjának programjára vonatkozóan most nyilvánosságra hozott intézkedések alapvetően közigazgatási jellegű lépések.

Ezekkel a programpontokkal az új amerikai vezető a választási kampányban általa az etikus és korrupció mentes, hatékonyan működő államigazgatás létrehozására tett ígéreteinek a haladéktalan megvalósítását kezdi el.

Az első 100 napos programban szereplő kormányzati lépéseket Trump korábban a választási kampányában már külön nevesítette is, mégpedig úgy, mint egy szerződést amelyet ő köt az amerikai néppel a jó kormányzásra.

Az új elnök első 100 napjának eddig ismertté vált hivatalos pontjai:
  • A kongresszusi képviselők újraválaszthatóságának korlátozása
  • A szövetségi alkalmazottak körében a munkaerőfelvétel befagyasztása ( kivéve a katonai, a közbiztonsági és a közegészségügyi terülteket)
  • A minden új szabállyal két meglevő szabályt el kell törölni törvényalkotási elv alkalmazása
  • 5 évre szóló eltiltása a lobbitevékenységtől minden volt Fehér Házi és Kongresszusi tisztségviselőnek
  • A tartós tilalma annak, hogy a Fehér ház tisztségviselői külföldi kormányzatok számára lobbizzanak
  • A teljes tiltása annak, hogy külföldi lobbisták pénzt gyűjthessenek amerikai választásokra

A kongresszusi képviselők újraválaszthatóságának korlátozása nem véletlenül szerepel a program pontjai között, mivel Trump a választási kampányban számtalan alkalommal elmondta, hogy elnökként az lesz a célja, hogy etikus kormányzást megvalósítva felszámolja azt a korrupciós mocsarat, amibe a teljes államigazgatási és politikai irányító rendszer beleragadt Washingtonban.

Forrás: 888.hu

 

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations