Tűzpárbaj! Merényletet akadályoztak meg a rendőrök

Hirdetés

Indonéziában tűzpárbajban lelőttek három feltételezett szélsőségest.

Indonéz rendőrök tűzpárbajban lelőttek szerdán Jakartában három feltételezett szélsőségest, akik arra készültek, hogy öngyilkos merényletet követnek el karácsonykor vagy szilveszterkor – közölték hivatalosan.

Alig két héten belül ez már a második meghiúsított merénylet az országban.

A rendőrség rajtaütést hajtott végre az egyik peremkerületben, egy nagy lakóháznál, amelyben a szélsőségeseket gyanították egy információ alapján, de a bennlévők ellenálltak: tüzet nyitottak a rendőrökre, és robbanóeszközöket dobtak rájuk. Tűzpárbaj alakult ki, amelyben a rendőrök agyonlőtték a három férfit. A házban találtak több pokolgépet, amelyet tűzszerészek hatástalanítottak. Erre az időre kiürítették a környék lakóházait.

A három szélsőséges állítólag azt tervezte, hogy valamelyik közelgő ünnepnapon késsel megtámadnak járőröző rendőröket, majd amikor ennek helyszínére összegyűlik egy nagyobb kíváncsiskodó tömeg, öngyilkos robbantásos merényletet követnek el.

Egy rendőrségi szóvivő a sajtónak azt mondta, hogy szélsőségesek minden évben megpróbálnak valamilyen támadást elkövetni karácsonykor, illetve szilveszterkor, amikor nagy az ünnepi forgatag az utcákon.

December 10-én szintén Jakartában letartóztattak több fanatikust, akik a hatóságok szerint másnap öngyilkos merényletet akartak végrehajtani az elnöki palotánál őrségváltás közben.

Forrás: vs.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations