Újabb botrányos migránserőszak miatt fájhat Merkel feje, ám ezúttal egy csavar is van a történetben

Hirdetés

Nem tudni, hogy lehetett még Németországban a A múlt hét, szombat hajnali hamburgi erőszak marokkói vádlottja. Már nyáron el kellett volna hagynia az országot.

Már áprilisban kiutasították Németországból azt a marokkói férfit, aki múlt szombaton német hírforrások szerint megvert, majd megerőszakolt egy 26 éves nőt egy hamburgi szórakozóhely mosdójában.

A bevándorlót a migrációs hivatal adminisztrációs problémák miatt mégsem kereste meg.

A 34 éves, marokkói születésű férfit terv szerint áprilisban utasították volna ki az országból, mivel nem kapott menedékjogot. De a bevándorlási hivatal telítettsége és a rekordszámú bevándorló miatt a rendszer összeomlott, így az elutasított kérelmet egyszerűen félbehagyták.

A piros lámpás negyedben támadott

A férfi múlt hétvégén egy szórakozóhely mosdójában támadt rá áldozatára, akit a vád szerint a helyszínen megerőszakolt. Jelenleg egy hamburgi börtönben várja ítéletét, de “bevándorlási hivatali múltjára” csak most derült fény.

Mikor 2015-ben Németországba érkezett, Holzmindenben adta be menedékkérelmét, melyet a hivatal elutasított. Közölték vele, hogy el kell hagyni az országot, de a férfi ehelyett inkább átmenekült Hamburgba.

Itt először lopásért kapták el, de eddig ismeretlen okokból nem tartóztatták le. Itt már nem vették őrizetbe. Kiutasításról sem mondtak neki semmit.

Csütörtökön Boris Pistorius, Alsó-Szászország belügyminisztere megtörte a csendet: a politikus bevallotta, hogy azért nem tartóztatták le, és nem utasították ki az országból, mert túl kevés ember dolgozik a bevándorlási hivatalnál.

Alsó-Szászországban még mindig több ezer olyan bevándorló él, akit korábban már kiutasítottak az országból. Hatósági jelentések szerint a hivatali dolgozók tehetetlenek, mivel túl hosszadalmas a végrehajtás, emellett minden dolgozó aránytalanul sok esettel foglalkozik.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations