Ez sok mindent megmagyaráz: újabb elképesztő fordulat a berlini merénylet kapcsán!

Hirdetés

Senki sem vezette a kamiont mikor letarolta a berlini karácsonyi vásárt?

Több jel is mutat arra, hogy a kamiont a lengyel sofőr vezette el a vásár közelébe, ezután a terrorista lelőtte a sofőrt majd a kamiont automata üzemmódba tette és elindította a tömeg felé, ő maga pedig kiszállt a járműből és elmenekült.

Ezt a magyarázatot támasztaná alá többek között az is, hogy a helyszínen lévők közül senki sem látta a kamion vezetőjét és az is erre utal, hogy GPS adatok szerint a kamionnal Berlin külvárosában gyakoroltak valamit. Lehetséges, hogy a terroristák a lengyel sofőrrel az automata üzemmódba kapcsolást gyakorolták. Ami még az automata üzemelésre enged követeztetni, hogy a kamion kihajtott a vásár területéről és megállt. Ha egy terrorista vezeti a járművet ő nagy valószínűséggel addig rombolt volna a vásár területén amíg a rendőrök vagy a katonák meg nem fékezik, ahogy azt Nizzában tették.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő nem tartja valószínűnek, hogy sofőr nélkül, automata üzemmódba kapcsolva hajtott a karácsonyi vásár nézelődői közé a kamion, 11 ember halálát okozva. Ez egy hollywood-i filmben jól mutat, de most sokkal inkább arról lehet szó, hogy a az emberek pánikba estek, természetszerűleg a saját és a szeretteik biztonsága foglalkoztatta őket, ezért nem látta senki a sofőrt – magyarázta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a katonai titkosszolgálatok volt főigazgató-helyettese.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations