Újabb merénylet Ausztriában a keresztény Európa ellen!

Hirdetés

Közeledik december 6-a, Mikulás-napja. Az ünnep eredetével kapcsolatban ugyan vannak kérdések, az viszont tény, hogy egy keresztény hagyomány. Így aztán sokak szemét szúrja.

Ausztriában komoly vitákat gerjeszt ez az ártatlannak tűnő ünnep. Több ízben szóba került már, hogy a bécsi óvodákban ne tartsanak Mikulást, mert a szokás zavarja a muszlim gyerekeket.

Sebastian Kurz külügyminiszter szerint azonban a keresztény hagyományt nem csak a muszlimok kezdték ki.

A muzulmánokat kevésbé zavarja, a bécsi szocialista politikusok azok, akiknek igazán szúrja a szemét ez az ünnep”— állítja Kurz arra hivatkozva, hogy kivizsgálták az összes panaszt, ami a Szent Miklós-nappal kapcsoltban érkezett az integrációért felelős minisztériumhoz.

Persze ettől még sok olyan muszlim szülő van, aki amennyire lehet, távol tartaná gyerekét az osztrák szokásoktól. Az SPÖ pedig felült erre a vonatra, sőt, ebben az esetben már túlzásba is estek a szocialisták.

A hírhez kapcsolódik Reinhold Lopatka, az ÖVP frakcióvezetőjének kijelentése.

Nem hagyhatjuk, hogy Ausztriában az emberek párhuzamos társadalmakban éljenek. Nem hagyhatjuk, hogy eltűnjenek az intézményekből a keresztény szimbólumok”— idézte a politikust az Unzensuriert, hozzátéve, hogy ez a nyilatkozat talán későn született meg.

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations