Vörös riasztás! Napokon belül összeomolhat a világgazdaság, figyelmeztet a legnagyobb tőzsdei elemző

Hirdetés

Az egyik legnagyobb tőzsdei elemzőcég a HSBC arra figyelmeztet, hogy napokon belül súlyos tőzsdekrach béníthatja meg a világ tőzsdéit vele együtt az egész világgazdaságot.

A HSBC elemzői szerint a számok és az adatok ugyan azt mutatják, a részvények pedig ugyan úgy viselkednek, mint a valaha volt eddigi legnagyobb egy napa alatti tőzsdeösszeomlás, a “fekete hétfő” alkalmával, ami 1987 október 19.-én következett be.

A Dow Jones indexe, amely magába foglalja a 30 legnagyobb amerikai tőzsdét egy nap leforgása alatt 22,,6 százalékot zuhant a “fekete hétfő” alkalmával.

Murray Gunn a HSBC feje szerint ki kell adni a vörös riasztást mert pillanatokon belül őrült eladási láz lehet úrrá a világ tőzsdéin. Gunn arra alapozza pesszimizmusát, hogy a mostani eladási hullám szokatlanul széleskörű nem csak egyik vagy másik szektort érinteti. Aggasztónak tartja emellett az emelkedő és eső részvények számának arányát, valamint az eső részvények jóval nagyobb forgalmát. Ezek olyan adatok, melyeket az indexmozgások nem, vagy csak alig jeleznek, ugyanakkor sokat elárulnak a piacról.

A szintén jelentős elemző cégnek számító Citigroup ügyvezető igazgatója, Thomas Fitzpatrick is figyelmeztet, hogy a számok nagyon hasonlítanak ahhoz, amit a “fekete hétfő” előtt lehetett látni.

Forrás: rt.com

Hirdetés
loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations